Open tuin

Zaterdag 4 juni 2022 tussen 11.00 en 17.00 uur is onze eigen tuin open voor bezoekers.

https://velt.nu/ecotuin/ons-dopje-pril-begin

Deze open dag krijgen mensen de kans om de 0-meting te aanschouwen. Komende jaren zal het transformeren naar minder gazon, minder ongewenst onkruid, en meer bloeiende inheemse en eetbare planten. Het idee is dat deze open tuindag jaarlijks herhaald wordt zodat je kunt zien hoe het zich ontwikkelt.

Er is een majestueuze eik en andere bomen, struiken en bloembollen aanwezig van de vorige bewoners (dank Henk Eweg). Wij wonen hier sinds januari 2022. Met uitzicht op het beekdal dat (dan naar men zegt) vol staat met bloeiende brede orchis. Ik maak een tuinontwerp en ga dat in de loop van de jaren uitvoeren. Ik heb vooral flink wat achterstallig onderhoud uitgevoerd en laat me verrassen komend groeiseizoen! Stiekem ben ik al een beetje begonnen met uitvoeren van het ontwerp, zonder permanente dingen te veranderen of er geld in te stoppen (ruimte houden en sparen voor de huis-verbouwing…)

Toegang is gratis. Parkeren bij Zwembad De Kuiperberg bovenaan de heuvel, 3 min lopen. Gelieve niet voor de deur te parkeren. Het is een doodlopende en smalle straat.
Stobbenkamp 41 Ootmarsum