Open tuin

Zaterdag 3 juni 2023 tussen 11.00 en 20.00 uur is onze eigen tuin open voor bezoekers.

https://velt.nu/ecotuin/ons-dopje-pril-begin

Alles wordt steeds groener en kleurrijker. De Spaanse/boshyacinten vormen tegen die tijd waarschijnlijk sierlijke zaaddozen. Rond de wadi is ingezaaid en beloofd wat moois… Maar hoe het er écht uitziet op 3 juni is ook voor mij nog een verrassing! Er is dan open tuinen weekend van Velt door heel Nederland en Vlaanderen. Onze tuin doet ook mee, want het is leuk om al dit moois te delen, ookal is het nog niet af. Is een tuin ooit ‘af’? Gelukkig niet! Het achterstallig onderhoud is in ieder geval weggewerkt en er is veel gazon geweken voor vaste plantenborders. Er is nog steeds wel wat natuurwinst te behalen, en ook wissel ik graag tips uit om deze tuin of jouw tuin mooier, eetbaarder en biodiverser te maken. Dus kom gerust even kijken. Thee en koffie staat klaar 🙂 En mijn ontwerp ligt op tafel 🫖☕🖼️

Wij wonen hier sinds januari 2022. De verbouwing van het huis staat nu echt in de steigers, hopelijk over een paar weken letterlijk… De oprit en eerste drie meter rondom het huis kunnen dus helaas nog niet aangelegd worden. Maar de andere +- 600m2 beginnen steeds meer te lijken op een bostuin, grenzend aan het beekdal. De overgang wordt steeds natuurlijker. Minder gazon, meer (inheemse) planten. De basis met majestueuze eik en andere bomen, struiken en bloembollen was reeds aanwezig vanuit het landschap en de vorige bewoners (dank Henk Eweg!).

Het idee is dat deze open tuindag jaarlijks herhaald wordt zodat je kunt zien hoe het zich ontwikkelt. Dit is het tweede jaar.

Toegang is gratis. Parkeren bij Zwembad De Kuiperberg bovenaan de heuvel, 3 min lopen. Gelieve niet voor de deur te parkeren. Het is een doodlopende smalle straat.
Stobbenkamp 41 Ootmarsum