Over Milja

Planten, natuur en mooie dingen brengen mij ontspanning, en dat goeds wil ik delen. Daarom vind ik het zo leuk om buitenruimtes mooier te maken met een handig ontwerp of door het netjes en natuurvriendelijk te onderhouden. De wijdere omgeving neem ik altijd in beschouwing, zodat gebieden en ruimtes elkaar aanvullen. Een plek is in mijn ogen goed als het lijkt ‘alsof er niks gedaan is’, alsof het altijd al zo geweest is en precies zo hoort te zijn. Dan is er samenhang tussen natuur, schoonheid en een praktisch functionerende ruimte.

20200602 Milja

Korte versie van onderstaande? Kijk op LinkedIn.

Ik maak ontwerpen voor landschappen, de stedelijke openbare ruimte, erven en tuinen. Tuinen en landgoederen help ik onderhouden op natuurvriendelijke wijze, zowel samen met de eigenaar en andere hoveniers als alleen. Je kunt me om advies vragen, een verhaal, een globale schets of bijvoorbeeld een gedetailleerd beplantingsplan. Ook draai ik mee in projectteams bij overheden en bedrijven. Zolang het maar iets goeds kan worden!

Mijn liefde voor ontwerpen is voor het eerst professioneel geworden aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Daar behaalde ik mijn diploma als grafisch vormgever, maar ik wilde meer. Meer dimensies en wisselende factoren zoals mensen, planten, de wereld waarin we leven en niet alleen op papier. In 2015 ben ik afgestudeerd als landschapsontwerper aan Hogeschool Van Hall – Larenstein in Velp. In het laatste jaar daar ben ik tijdens de minor ‘Levenskunst voor professionals – filosofie, wereldreligies, spiritualiteit’ aan de Hogeschool Utrecht begonnen met vrijwillig natuurbeheer op landgoed Sandwijck, om te zien hoe het er nou buiten aan toe gaat met echte mensen en echte natuur. Sindsdien volgde ik ook de ruimtelijke plannen in mijn toenmalige woonplaats De Bilt via participatiebijeenkomsten en lezingen. Sinds kort woon ik in het wonderschone Twente om hier de wereld zo mooi te houden als ie is, of zelfs nog mooier te maken. Mooier is voor mij gelijk aan duurzamer (plus esthetisch mooi natuurlijk), in balans met de aarde, dus heb ik me aangesloten bij vakgroep Wilde Weelde.

Ik heb brede interesses en hou van afwisseling. Zo heb ik al gewerkt bij adviesbureau Eelerwoude aan erfontwikkelingen en zonnevelden, en bij de Gemeente Utrecht aan buurtparken en het ontwerp voor de noordelijke ringweg langs woonwijk en forten. Ook werkte ik met groot hoveniersbedrijf Van der Tol in de museumtuin van Singer en deed ik onderhoud bij kinderdagverblijven en particuliere tuinen met ecologisch hovenier Rob van der Steen. Sinds januari 2021 werk ik, naast zzp-schap, twee dagen per week bij Passie voor Tuinen als tuinontwerper.
Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en beter te worden in wat ik al kan, dus volg ik cursussen zoals kettingzagen, hommelherkenning, ontwerp van voedselbossen, met inheemse planten, veilig werken en veldhulpverlening. Komend jaar verdiep ik me in praktische tuinen met hoogteverschillen.

We wereld onder de zon is weids!
Laten we er met z’n allen het mooiste van maken en er eindeloos van genieten!

Weten of ik iets voor jou en je buitenruimte kan betekenen? Vraag me alles!