Hovenier en landschapsbeheer

Met handgereedschap en elektrische heggenschaar doe ik onderhoud aan tuinen en op grotere locaties zoals landgoederen en parken. Aanplanten van vaste planten en kleine struiken doe ik ook, zolang het in mijn kleine auto past. Ik geef graag tips over het natuurvriendelijk tuinieren of natuurbeheer op grotere schaal en als je wilt kunnen we samen aan de slag. Of als je tuin helemaal niet bij jou en je huis past, dan maak ik een ontwerp waar je je wel in kunt vinden!

Zonder gif, herrie en stank, maar met passie maak ik van je tuin of plek een paradijsje voor jou en de beestjes die er graag komen. Ik doe het bewerkelijke handwerk zoals onkruid wieden, bramen snoeien, houtwallen en opslag terugzetten, ook aan natte oevers. Allemaal dingen waar machines niet bij kunnen of teveel schade zouden aanrichten.

Het snoeiafval verwerk ik liefst op een takken- of broeihoop waar vogels, muizen en amfibieën in kunnen nestelen en overwinteren. Een andere optie is je groene container, want een bus of aanhanger heb ik niet.

Dankbaar resultaat van fijn werk.

Het fijnere hovenierswerk in particuliere en semi-openbare tuinen.

Winterwerk: bosverjonging geeft groeiruimte aan de mooiste bomen. Met handzaag en kettingzaag.

Bramen en prachtframboos snoeien waar de bosmaaier er niet bij kan. Bijvoorbeeld rond de knietjes/luchtwortels van de moerascipres.

Invasieve exoot reuzenberenklauw uitsteken (of doorboren met de grondboor) om uitzaaien te voorkomen. Anders zouden kleinere planten overschaduwd en verdrongen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s